Gyakran Ismételt Kérdések

Hogyan kell elpakolni a SUPERA-t?

Emlékszel arra, amikor először kibontottad a SUPERA játékodat a csomagolásból?

Igen, az alapelem, a 44 játékelem és a dobókocka pont belefér a fémdobozba!

Nem mondjuk, hogy triviális a megoldás, de ha szereted a kihívást, akkor kísérletezz bátran!

Nekünk az segít, ha a bonyolultabb elemektől, mint a 2-es elem és az 5-ös elem gyorsan megszabadulunk, hogy a felső síkokban már csak a 3-as és 4-es elemekkel kelljen bajlódni. És valóban, az is segít, ha egész síkokat próbálsz megtölteni. Nem fog maradéktalanul sikerülni, de az ötödik és a kilencedik sík meg tud teljesen telni.

Ha nem szeretnél a feladattal bajlódni, vagy sietsz, akkor nézd meg a a játék elpakolásáról szóló blogposztunkat, ott lépésről -lépésre bemutatjuk az összerakás egy lehetséges módját:

A játék elrakása

Mit szabad és mit nem játék közben?

Pár gondolat és szabályértelmezés:

  1. A játékot MEG SZABAD FOGNI! Akár két kézzel is megfoghatod, belepróbálhatod a beépíteni kívánt elemet, elforgathatod, megigazíthatod a már álló építményt, hogy az összezáródó résekbe bele tudd illeszteni az elemedet. De vigyázz! Ha bármi másik elem kiesik, mint amit épp beilleszteni próbálsz, akkor vesztettél!
  2. A saját beilleszteni kívánt elem kieshet! Újra próbálhatod, be illesztheted máshova, vagy kísérletezhetsz vele! Lehet, hogy egy másik oldala jobban tapad, vagy egy másik éle pont megakad. Óvatosan illeszd be és örülj a sikerednek és várd, hogy majd más verje le!
  3. Nem, az elemeket nem rakhatjátok keresztbe, vagy csak úgy vízszintesen rá az építmény tetejére. Az elemek oldallapja a behelyezéskor legyen párhuzamos az alaplap ferde síkjaival! Utána elmozdulhatnak, megdőlhetnek, de az építmény struktúrája, a síkok helyzete adott. Ahhoz illeszkedve építkezzetek!

Hova rakhatom ez első elemet? Illeszkedni kell annak is a saját színhez?

NEM! Az első elemet bárhova rakhatod, akár egy másik játékos elemére is! Az első elem amit leraksz, az a fád törzse, azt bárhová helyezheted! Az alapelem tarka színei csak esztétikai célt szolgálnak. Nekünk így tetszik, reméljük nektek is!

Több stratégiát szeretnénk!

Vegyétek ki a véletlenszerűséget a játékból, na használjátok a dobókockát!

Rakjátok ki az építőelemeket valamennyi játékos elé egy meghatározott és azonos sorrendben. Mivel mindenkinek azonos sorrendben kell leraknia az elemeket, így a véletlenszerűséget kiküszöbölhettétek és mivel látjátok, hogy a másik mit kell majd, hogy lerakjon a következőkben, így több lépést előre tervezhettek!

Ha ketten játszotok, akkor nehezítésnek akár a harmadik színt is bevehetitek a sorba! A MAHAGÓNI fa építésére is vonatkozik a színek érintkezésének szabálya, de nyilván nem azt fogjátok közösen a legmagasabbra növeszteni. Arra viszont alkalmas lehet, hogy akadályozza a terjeszkedésével az ellenfeleteket!

Fekete vagy fehér?

Melyik SUPERA-t válasszam, a feketét, vagy a fehéret?

Amelyik tetszik! Akár mindkettőt!

A játékok csak a doboz színében különböznek, a doboz tartalma teljesen azonos a csomagolás színétől függetlenül.

A fekete egy nagyon komoly, talán férfiasabb, elegáns változat, míg a fehér egy kicsit finomabb, nőiesebb, de szintén nagyon elegáns és azonosan magas minőségű változat.

Nekünk mindkettő tetszett és nem tudtunk választani. Ezért kínáljuk mindkettőt!

Elfogytak az elemek, de még játszanánk. Mi legyen?

Ha ketten játszotok és nagyon ügyesek vagytok, akkor bizony lehet, hogy a 15-15 elem kevés lesz a készletben.

Próbáljátok ki, hogy minden dobásnál egy MAHAGÓNI elemet is leraktok, azaz egy harmadik fát közösen építetek. Nyilván az nem vesz részt a versenyben, de arra alkalmas lesz, hogy az ellenfeleteket blokkoljátok ha szeretnétek!

Egy másik megoldás lehet, hogy a MAHAGÓNI elemek közül elhelyeztek véletlenszerűen párat a játék kezdetekor. Azok az elemek növelik az alapelem komplexitását és nehezebbé teszik az építkezést.

Egy további lehetőség, hogy vegyetek még egy doboz játékot! 30-30 elemmel biztos, hogy az égig fog érni a fátok!

Nem egyformák az elemek. Miért nem?

Játék közben biztos tapasztaltátok, hogy mind az alapelem illesztései, mind az egyes építőelemek pontatlanok, akár méretben is minimálisan eltérnek. Ez nem a játék hibája, vagy gyártásbeli minőségi nem megfelelősége.

Ellenkezőleg.

Azért is dolgozunk élő anyaggal, fával, hogy ez a méret és alakbeli változatosság még érdekesebbé tegye a játékot.

Azt tudtátok, hogy a világ legnépszerűbb toronyépítő játékának szabadalmi leírása egyenesen úgy kezdődik, hogy az elemek NEM egyformák, hanem méretben, alakban, felületi súrlódási minőségben minimálisan eltérnek? A látszólag egyforma elemekből épített toronyból azért tudjátok kihúzni az egyes elemeket, mert ezek a különbségek ott vannak.

A SUPERA is ettől lesz végtelenül változatos, ezért nincs két egyforma játékmenet, és lehet, hogy egy adott elem elsőre nem marad az építményben, de ha elfordítod, akkor már gond nélkül illeszkedik.

Érjen az Égig a Fátok!